VINOFERM® CRIO – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie. A fost selectionata pentru productia de vinuri tinere si proaspete, cu precadere albe. Este de asemeni recomandata si pentru pentru productia de vinuri aromate cu caracter fructat. VINOFERM® CRIO are capacitatea de a accentua tipicitatea soiului. Are deasemenea propriul set enzimatic care, la sfarsitul fermentatiei, favorizeaza autoliza celulelor eliberand diversi compusi utili in stabilizarea aromatica si structurala a vinului. Asigura o cinetica de fermentare regulata, chiar şi la temperaturi scăzute de 8 – 15 grade Celsius. Doze 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient. Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® CRIO in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius. Asteptati 15 minute. Amestecati energic. Asteptati inca 15 minute. Amestecati din nou. Adaugati in partea de jos a recipientului cu must. Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional. Greutate neta 100 gr. Produs in Italia. A se folosi doar impreuna cu activatorul Vinovit !