Motosape

Motosape

Motosape 

Nimeni nu poate nega faptul ca traim intr-o epoca in care omul cauta solutii cat mai eficiente, ieftine si rapide pentru a creste productivitatea in munca, fara a face rabat de la calitate. De ce se doreste acest lucru? Este foarte simplu! Daca poti sa beneficiezi de pe urma celor trei elemente importante ale unei afaceri – eficientizarea costurilor, cresterea performantei si scaderea timpului efectiv de munca – de ce sa te chinui cu tehnologii si utilaje invechite? De ce sa-ti sapi gradina sau terenurile pe care le ai in ingrijire cu utilaje de acum un secol cand poti beneficia de avantajele unor motosape?

Ce sunt motosapele? Motosape este denumirea data unor dispozitive antrenate mecanic, ele fiind actionate de un motor termic. 

Cum se mai numesc motosapele? Le mai poti intalni si sub denumirea de plug mecanic. 

Unde se utilizeaza motosapele? Ele sunt folosite cu succes pentru prelucrarea pamantului in scopul insamantarii acestuia cu diverse culturi. In plus, motosapele au devenit unelte deosebit de utile in orice gospodarie, deoarece intr-un timp foarte scurt, dar si cu un minim de efort, o motosapa poate ara o suprafata considerabila de teren.

 Caracteristici tehnice motosape 

O motosapa are urmatoarele caracteristici tehnice, care o fac un utilaj de nadejde pentru micii agricultori: 

 • Este un utilaj de constructie simpla, care se poate manevra foarte usor;
 • Motorul unei motosape are putere mica;
 • motosapa este echipata standard cu o sapa rotativa, care se monteaza la axul de iesire al transmisiei de final;
 • In general, o motosapa are doar o viteza: una pentru inainte si una pentru inapoi;
 • Sapele rotative cu care sunt dotate au rolul de a afana si de a marunti superficial si chiar si in profunzime solul, totul depinzand de reglajul de lucru. 

In functie de fiecare model in parte, motosapele pot fi echipate si cu diverse accesorii precum rotile de cauciuc, rarita, prasitoare, semi-axe, plug de arat, opritor, bara de rezistenta, dispozitiv de acoperit santurile, freze de maruntit sau freze de adancime. 

Ce poti face cu ajutorul unei motosape? 

O motosapa te ajuta sa executi urmatoarele: 

 • Sa sapi cu ajutorul frezelor laterale;
 • Sa ari cu ajutorul unui plug clasic sau plug reversibil;
 • Sa combati buruienile cu ajutorul prasitoarei tractate;
 • Sa pregatesti patul germinativ cu ajutorul frezei tractate;
 • Sa cosi faneata;
 • Sa transporti cu remorca;
 • Sa erbicidezi cu ajutorul masinii de erbicidat tractata;
 • Sa semeni legume, dar si plante prasitoare;
 • Sa scarifici gazonul;
 • Sa profilezi solul cu rarita tractata. 

Clasificare motosape 

De cate tipuri poate fi o motosapa? Acestea se pot clasifica astfel: 

 1. Motosape hobby;
 2. Motosape semiprofesionale;
 3. Motosape profesionale;
 4. Motosape pe benzina;
 5. Motosape pe motorina. 

In magazinul nostru, Agromoto.ro, vei intalni zeci de modele de motosape de calitate, apartinand unor marci consacrate din acest domeniu precum Honda, Stager, Viking, BSR, Pubert sau Hecht. Fiecare motosapa cumparata iti este livrata in ambalajul original si primesti si 2 ani de garantie pentru ea. 

Cum unele dintre cele mai cautate motosape sunt cele Honda, trebuie sa stii ca acestea se utilizeaza pentru gradinile mici, de maxim 1500 mp. Cu ajutorul ei poti pregati foarte bine solul, in acest sens te ajuta frezele, pentru ca mai apoi sa-l insamantezi si sa-l plantezi. Si pentru ca toate culturile trebuie intretinute, motosapele Honda te pot ajuta deoarece sunt dotate si cu prasitoare si rarita. 

Daca ari un teren foarte nisipos, motosapelor Honda li se poate atasa un plug cu o singura brazda. Acesta are o adancime de arat de 12 cm, destul de superficial, insa suficient pentru un mic fermier si gospodar al propriei gradini de plante si legume.

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Articolele 1-16 din 156

pe pagina
Setati ascendent

Articolele 1-16 din 156

pe pagina
Setati ascendent
Ion danut
Consultant vanzari