Motocultoare

Motocultoare 


Motocultoare 
sunt utilaje cunoscute in popor si sub denumirea de motosape, motofreze sau motocultovatoare. Insa trebuie retinut faptul ca, din punct de vedere tehnic, fiecare dintre aceste denumiri face referire la un alt tip de masina. 

Ce sunt motocultoare? 

Motocultoarele sunt utilaje de dimensiuni reduse si au o constructie simpla. Ele sunt echipate cu un motor de putere mica, intre 3 si 12 CP si pot fi conduse de catre o singura persoana cu ajutorul unui ghidon.

 La ce se foloseste motocultorul? La prelucrarea pamantului in vederea pregatirii acestuia pentru insamantare de culturi diverse. El mai este denumit si cultivator deoarece este o unealta deosebit de utila in orice gospodarie. De ce? Deoarece in mod usor si rapid reuseste sa pregateasca o suprafata de teren insemnata pentru a putea fi cultivata, fie cu legume sau chiar cu flori. 

Si pentru ca trebuie facuta o diferentiere clara intre un motocultor, o motosapa, o motofreza si  un motocultovator, trebuie sa specificam: 

  • Motofreza este acea masina de prelucrat pamantul care are un motor electric si o latime de lucru a frezelor ce nu depaseste 20 de cm;
  • Motosapa este o masina cu transmisie, iar latimea frezelor nu este mai mare de 50 de cm. Sunt foarte utile in gradini, sere sau solarii;
  • Motocultivatoarele sunt acele masini cu transmisie numai prin cutia de viteze. 

Clasificare motocultoare 

Motocultoarele pot fi clasificate astfel: 

  1. Motocultoare hobby. In acest caz, suprafata de lucru recomandata nu trebuie sa depaseasca 5000 mp. Aceste motocultoare au o latime a frezelor ce nu depaseste 80-90 de cm si se utilizeaza in gosopdarii personale.
  2. Motocultoare semiprofesionale. Latimea frezelor se situeaza intre 80 si 100 de cm, iar adancimea de lucru poate atinge chiar si 22 cm. Sunt dotate cu lant si cutie de viteze. Suprafata de lucru recomandata nu trebuie sa depaseasca 1000 mp.
  3. Motocultoare profesionale. Greutatea motocultoarelor profesionale poate atinge si 80 kg, ceea ce asigura o aderenta mai mare la nivelul solului. Adancimea de lucru este de 22-25 cm, iar suprafata recomandata este de 10.000 mp. Aceste modele se folosesc pentru soluri grele si pot fi echipate chiar si cu pluguri, cultivator, remorca, roti din cauciuc sau roti metalice sau rarita. 

Intretinere motocultoare 

Pentru a te putea bucura de pe urma motocultorului achizitionat trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi: 

-          In primul rand, este obligatoriu sa citesti si sa respecti Manualul de Instructiuni si de Utilizare cu care este dotat;

-          Verifica periodic filtrul de aer;

-          Verifica si regleaza corect ambreiajul pentru un cuplu maxim;

-          Foloseste numai combustibil si ulei recomandat de catre producator. 

Motocultoare de calitate 

Pentru calitate 100% garantata, noi iti stam la dispozitie cu motocultoare apartinand unor producatori de referinta in acest domeniu. Putem aminti de: 

-          Motocultoare Honda;

-          Motocultoare Kipor;

-          Motocultoare Lombardini;

-          Motocultoare Rotakt;

-          Motocultoare BSR;

-          Motcultoare BCS;

-          Motocultoare Pasquali;

-          Motocultoare Loncin;

-          Motocultoare Apollo;

-          Motocultoare Texas. 

Pe langa faptul ca-ti punem la dispozitie o gama larga de motocultoare de calitate, iti oferim si cele mai bune preturi de pe piata. Motocultoarele noastre se dau cu ambalajul original, garantie, factura si cartea tehnica a produsului cumparat, atat in romana, cat si limba de provenienta. 

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Articolele 1-16 din 435

pe pagina
Setati ascendent

Articolele 1-16 din 435

pe pagina
Setati ascendent
Ion danut
Consultant vanzari