VINOFERM® CHARDONNAY – Saccharomyces Cerevisiae sp. Bayanus – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, utilizata exclusiv pentru producerea vinurilor Chardonnay si Pinot Blanc deoarece este capabila sa dezvolte tipicitatea maxima a acestor soiuri de struguri.Sporeste producerea de arome fructate in special de fructe albe si banana, asigurand o fermentatie controlata si completa a zaharurilor atat la prima fermentare cat si la refermentari. Este foarte rezistenta la alcool, fiind ideala pentru productia de vinuri spumante prin metoda clasica sau Charmat si pentru repornirea fermentatiilor.Doza: 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® CHARDONNAY in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must.Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga nu trebuie sa fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional.Greutate neta: 500g. Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit !