VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) – Saccharomyces Cerevisiae sp. Bayanus – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie. VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) este o tulpina special adaptata pentru producerea de vinuri spumante de calitate si pentru producerea de vinuri albe seci ca Chardonnay, Pinot gris, Pinot blanc si Prosecco. A fost selectionata pentru situatiile cand in practica oenologica apar opriri din fermentatie sau pentru refermentari, in particular pentru vinurile rosii. Doze 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient. Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 100 gr de VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) in 1 litri de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 20 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius. Asteptati 15 minute. Amestecati energic. Asteptati inca 15 minute. Amestecati din nou. Adaugati in partea de jos a recipientului cu must. Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional. Greutate neta 100 gr. Produs in Italia. Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit !