Drojdie selectionata.PRIM 10 – Saccharomyces Cerevisiae sp Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, fiind selectionata din soiul de struguri din zona Montepulciano D’abruzzo pentru caracteristicile tehnologice si pentru rezultatele organoleptice, avand capabilitatea să efectueze o fermentație completă a musturilor cu un conținut ridicat de zahăr si de a spori caracteristicile aromatice ale vinurilor. Este indicata pentru vinurile destinate invechirii deoarece este dotata cu o capacitate extractiva mare care imbunatateste structura, echilibrata de o productie optima de polizaharide si gliceroli si este recomandata pentru toate soiurile de vinuri rosii valoroase destinate invechirii. Doza: 20 – 25 gr/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient. Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 100 gr de PRIM 10 intr-un litru de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 50 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must. Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional. A se utiliza doar impreuna cu activatorul Vinovit !