Ventilatoarele – O solutie pentru zilele calduroase

Vara datorita temperaturilor tot mai ridicate, multe persoane se vad nevoite sa isi achizitioneze un ventilator electric pentru a putea avea un confort in propria locuinta sau birou. Deasemenea ventilatoarele reprezinta o solutie viabila si pentru cei care detin terase. Dar oare este corect sa achizionam un astfel de echipament la intamplare ?

Daca te-ai hotarat sa iti achizionezi un ventilator, ar trebui sa stii inca de la inceput ca oferta este una diversificata. Trebuie sa analizezi principalele caracteristici, precum: tipul, puterea, viteza, functii. In urmatoarele randuri voi exemplifica principalele caracteristici ale ventilatoarelor, pentru ca la final sa sti sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

TIPURI DE VENTILATOARE

Ventilator cu picior

Sunt cele mai intalnite ventilatoare de pe piata, fiind ideale pentru uz casnic. Sunt formate dintr-o elice mare protejata de o sita. Deobicei unitatea cu palete si motor prezinta functia de oscilatie, astfel poate dispersa aerul in multiple directii.

ventilator cu picior

Ventilator de birou

ventilator de birou

Ventilatoarele de birou reprezinta versiunea in miniatura a ventilatorului de picior. Acestea pot fi asezate pe un birou, fie prin intermediul suportului de la baza, fie prin intermediul unei cleme de prindere.

Ventilator de terasa

Sunt niste ventilatoare deosebite, ideale pentru gradina si baruri cu terasa. Acest tip de ventilatoare au o putere mai mare decat cele conventionale, au multiple functii, dar si un pret mai ridicat.

ventilator cu apa

PUTEREA

Puterea este un criteriu de care ar trebui sa ti cont, atunci cand te-ai decis sa iti achizitionezi un ventilator. Pentru un ventilator destinat unei camere ar trebui sa fie suficient o putere de 40-50 W, insa pentru gradina/terasa ai nevoie de un ventilator cu o putere de peste 200 W.

Asadar daca doresti un ventilator pentru camera, trebuie sa ti cont de marimea suprafetei ce doresti sa o racoresti, iar pentru terase ai putea lua in calcul achizitionarea mai multor ventilatoare profesionale.

 

VITEZE

Alege intotdeauna ventilatoarele cu cel putin 3 viteze, astfel vei putea racii camera rapid, iar apoi poti scade viteza treptat.  Acesta este un ventilator cu 3 viteze,  la un pret avantajos, dotat cu functie de oscilatie si reglare a inaltimii,

FUNCTIILE

Functiile aduc un plus ventilatoarele si pot creste confortul utilizatorului. Printre functiile suplimentare cu care poate veni un ventilator, putem aminti: telecomandaafisaj digitalpulverizare cu apainaltimea de reglareroti transport, lumini.

Spre exemplu, pulverizarea cu apa este o functie tot mai populara pentru ventilatoare, acest tip de ventilatoare au ajuns sa fie foarte cerute de cat mai multe persoane. Si exista si un motiv serios pentru asta. Ventilatoarele cu pulverizare cu apa nu numai ca racoresc camera, dar o si racesc, astfel pot mentine o temperatura joasa mult mai mult timp. Ventilatorul cu pulverizare apa DEDRA 100W cu timer si telecomanda se incadreaza perfect in aceasta categorie de ventilatoare ce iti poate raci o camera rapid, ideal pentru camere si terase.

Cu cat ventilatorul are mai multe functii, cu atat pretul acestuia va fi unul mai ridicat, insa si confortul va fi unul pe masura.