Generatorul de curent – Energie continua la indemana tuturor

Daca te-ai decis sa iti achizitionezi un generator de curent, atunci te felicitam, intrucat un astfel de echipament se poate dovedi extrem de util pe viitor. Principalul scop al unui generator de curent este acela de a ne furniza energie electrica in zonele inaccesibile sau cand ne confruntam cu pene de curent.

Desi este un echipament usor de folosit, este bine sa ti cont de cateva detalii inainte de a-l achizitiona. In cele ce urmeaza vom parcurge principale tipuri ce diferentiaza generatoarele pentru a alege generatorul potrivit, dar si avantajele unui astfel de utilaj.

COMBUSTIBIL

Cele mai intalnite tipuri de generatoare sunt cele functioneaza pe benzina sau motorina. Generatoarele pe benzina sunt ideale pentru operatiuni mici, iar cele diesel sunt perfecte pentru operatiuni mai mari, unde isi pot pune in valoare puterea. Bugetul fiind un factor important al deciziei de cumparare, trebuie stiut ca de cele mai multe ori generatoarele pe benzina au pret mai mic decat cele diesel, dar au o  putere mai mica si un consum mai mare de carburant.

TENSIUNEA FURNIZATA

In functie de tensiunea furnizata, intalnim generatoare de curent monofazice(tensiune nominala de 230 volti) si generatoare de curent trifazice(tensiune nominala intre 2 faze de 400 volti si 230 volti pentru o singura faza). Generatoarele trifazice sunt necesare pentru alimentarea motoarelor puternice, utilaje industriale, pe cand cele monofazice sunt perfecte uzului casnic.

SISTEMUL DE PORNIRE

In cazul sistemului de pornire, existe 3 tipuri de generatoare:

  • Generatoare de curent cu pornire la sfoara
  • Generatoare de curent cu pornire la sfoara si electrica la cheie
  • Generatoare de curent automatizate

Generatoare de curent cu pornire la sfoara sunt cele mai accesibile generatoare, potrivite pentru cei care stiu ca vor folosi destul de rar generatorul.

Generatorul de curent automatizat este un generator mai special, capabil sa pornesca singur odata ce a sesizat lipsa energiei electrice. Desi reprezinta o investitie mai mare, acesta reprezinta solutia ideala.

Acestea ar fi principalele tipuri ce diferentiaza generatoarele si care te pot ajuta sa faci achizitia corecta.

Iata si care sunt principalele avantaje ale unui generator:

  1. Viteza de raspuns – Din momentul in care te-ai confruntat cu lipsa energiei electrice, generatorul este capabil sa furnizeze curent electric in doar cateva minute. Chiar daca este folosit pentru o perioada mai lunga de timp, consumul de combustibil este unul redus.
  2. Simplu de folosit – Generatoarele sunt printre cele mai usor de folosit utilaje. Este suficient sa citesti manualul de utilizare al acestuia, sa te asiguri ca ai combustibil in rezervor si ca nivelul de ulei este in limite normale.
  3. Nu depinde de vreme – Indiferent de vreme, generatoarele de curent isi vor face treaba, vor furniza energie electrica atat in zilele toride dar si geroase. Trebuie doar sa te asiguri ca generatorul este ferit de umezeala.
  4. Usor de depozitat – Este bine ca generatoarele de curent sa fie depozitate in locuri bine ventilate, dar pot fi depozitate si afara daca aceste este prevazut cu carcasa.

Oferta la generatoarele de curent este una diversificata, asadar vei gasi cu siguranta generatorul ideal pentru necesitatile tale.

AgroPro pune la dispozitie o gama larga de generatoare de curent de unde poti alege, iar daca ai nevoie de mai multe detalii cu privire la generatoare, expertii nostri iti stau la dispozitie.