ALEGEREA CORECTA A UTILAJULUI AGRICOL DE CARE AVETI NEVOIE
Inca de la inceput este bine sa stiti la ce veti folosi utilajul agricol, pentru a putea sa faceti alegerea potrivita nevoilor, atat din punct de vederea al eficientei cat si al costurilor.
Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand aveti de ales intre o motosapa si un motocultor este marimea suprafetei pe care trebuie sa o lucrati.
De exemplu, daca aveti o gradina sau o sera mica, cea mai buna alegere ar putea fi motosapa, noi AgroPro va oferim o gama variata de unde puteti motosape profesionale sau semiprofesionale in functie de necesitatile cerute.
Daca insa aveti de lucru peste 2 hectare de teren, va recomandam sa alegeti un motocultor, acesta este deobicei mai puternic decat o motosapa si poate fi echipat cu accesorii grele.
Atunci cand v-ati hotarat sa achizitionati o motosapa sau un motocultor trebuie sa fiti sigur ca beneficiati si de service profesional. La toata gama de motocultoare si motosape noi va garantam garantie, service si piese de schimb pentru motosapa si piese de schimb pentru motocultor.
Propun sa privim mai in detaliu ce presupune o motosapa, respectiv un motocultor:
MOTOSAPA
Exista motosape electrice si motosape cu benzina;
Puterea de lucru a motosapelor variaza intre 1 si 9 cai putere;
Una sau mai multe viteze;
Sistem de transmisie: curea, lant sau grup conic;
Ambreiaj curele sau ferodou;
Motosapele sunt deobicei dotate cu un set de freze pentru maruntirea pamantului;
Latimea de lucru intre 30 si 100 cm;
Adancimea maxima de lucru: maxim 30 cm;
Greutate motosapelor variaza intre 20-100 kg;
Motosapele sunt niste utilaje universale, astfel acestea pot fi echipate cu diverse accesorii cum ar fi: plug pentru arat, rarita, cultivator, remorca de pana la 400 kg, cositoare cu lama sau cu tamburi rotativi.
In functie de suprafata pe care doriti sa o lucrati, puteti alege motosapele din gama hobby pentru suprafete mai mici de 2000 mp, sau puteti alege din gama semiprofesionala sau profesionala. Pretul motosapelor variaza intre 500 lei si 4500 lei. Aici puteti vedea topul nostru cu cele mai bune motosape sub 2000 de lei .
Exista motocultoare cu benzina si motocultoare diesel;
Puterea motocultoarelor variaza intre 5 si 16 cai putere;
Sistemul de pornire poate fi manual sau electric la cheie;
Sistem de transmisie: pinioane, grup conic;
Ambreiaj discuri cu frictiune/ centrifugal/ hidraulic
Motocultoarele sunt dotate deobicei cu un set de freze pentru maruntirea pamantului dispuse sub motor sau tractata;
Latimea de lucru variaza intre 50 si 135 cm;
Greutatea motocultoare este intre 90 si 180 kg;
Este dotat cu priza de putere;
MOTOCULTOR
La fel ca si motosapele, motocultoarele sunt si ele niste utilaje universale, astfel ca puteti sa le echipati cu accesorii grele cum ar fi: plug pentru arat simplu sau reversibil, plug rotativ, rarita, cultivator, plug de scos cartofii, remorca de pana la 800 de kg, freze de zapada, tocator de crengi, semanatoare, etc.
In concluzie va sfatuim sa alegeti o motosapa sau un motocultor pentru a va usura sarcinile si de a le duce la capat treburile mult mai rapid, insa alegeti utilajul respectiv doar in functie de necesitatile de care aveti nevoie si nu in functie de pret sau putere.
Speram ca v-am convins sa faceti alegerea corecta in vederea achizitionarii unui astfel de utilaj, daca doriti sa aflati si mai multe detalii despre motosapele si motocultoarele noastre, puteti suna la unul din numerele noastre de telefon.