Alegerea unui cazan de tuica pentru cea mai savuroasa licoare

Fiecare persoana care detine o livada in propria gospodarie sau la tara s-a gandit sa isi achizitioneze la un moment dat un cazan de tuica care sa ii garanteze la sfarsitul tuturor proceselor o bautura curata si savuroasa pe care sa o poata bea cu placere, alaturi de familie si prieteni.

In acest articol ne propunem sa va prezentam cateva caracteristici definitorii ce stau la alegerea unui cazan de calitate. Cele mai importante caracteristici in alegerea unui cazan de tuica, le reprezinta: materialul, structura, volumul si tipul focului.

MATERIALUL

Cazanele de tuica se gasesc sub 3 forme, in ceea ce priveste materialul din care acestea sunt realizate si anume: cazane de tuica din cupru, din otel inoxidabil si din aluminiu.

Multi experti in domeniu, dar si persoane care au folosit mai multe tipuri de cazane, recomanda cazanele din cupru. Principalul avantaj oferit de acest material este faptul ca este un foarte bun conductor termic, iar bautura rezultata este una sigura si sanatoasa pentru consum.

Cazanele din otel inoxidabil se remarca prin rezistenta indelungata la temperaturi ridicate, dar prezinta riscul afumarii tariei bauturii.  Cazanele din aluminiu se intalnesc foarte rar, sunt cea mai ieftina solutie, insa se pot fisura foarte usor, un astfel de cazan are o durata de exploatare extrem de scazuta.

AgroPro recomanda si comercializeaza doar cazane tuica din cupru , fiind cea mai buna si potrivita solutie pe termen lung cu rezultate dovedite asupra bauturii rezultate.

STRUCTURA UNUI CAZAN DE TUICA

Cazanele de tuica traditionale sunt alcatuite din cateva componente principale si anume: vasul propriu-zis in care se fierb fructele, capacul vasului si teava de transfer prin care circula aburii de alcool. Pentru o bautura de calitate superioara este recomandat ca toate aceste componente sa fie fabricate din cupru pur.

Pe langa aceste aspecte atunci cand v-ati decis sa cumparati un cazan de tuica, ar fi indicat sa va orientati asupra cazenelor ce detin si un maner pentru o manipulare mai usoara a cazanului.

cazan de tuica

schema cazan tuica

VOLUMUL CAZANULUI

Atunci cand vorbim de volumul unui cazan de tuica, ne referim la cantitatea de tuica sau palinca pe care o putem obtine intr-un singur proces. Alegerea unui cazan in functie de volumul acestuia este simpla, deoarece trebuie tinut cont de cat de mare este productia pe care o avem. Un cazan de dimensiuni  mari are un volum de peste 200 de litri, iar un cazan mediu are deobicei in jur de 100 de litri.

Asadar daca productia este mare sau este destinata comercializarii, este indicata alegerea unui cazan de dimensiuni mari, iar pentru productii mici destinata consumului propriu, un cazan de dimensiuni medii-mici sau un alambic ar trebui sa fie suficient.

AgroPro va ofera o gama larga de cazane, atat cazane de tuica de volum mare, precum: Cazan tuica 200 litri set complet , dar si cazane de dimensiuni mici sau alambicuri. Aici puteti consulta intreaga noastra de cazane de tuica , atat mari , medii sau mici.

Trebuie sa tineti cont de inca un aspect. Un cazan de dimensiuni mai mari, o sa aibe nevoie de un spatiu de depozitare considerabil, asadar va trebui sa va asigurati ca detineti de un astfel de spatiu.

cazane de tuica mici

TIPUL FOCULUI

Obtinerea unei tuici este deasemenea influentata de tipul focului: foc obtinut prin intermediul arzatorului si ardere directa prin intermediul lemnelor.

Arderea prin intermediul arzatorului de gaz confera un control mai usor al productiei si un mod mai curat de lucru, insa deobicei tuica produsa prin arderea de lemne va avea un gust mai deosebit. Totusi daca vreti sa obtineti tuica prin arderea de lemne, trebuie sa tineti cont ca lemnele sa fie uscate si curate, altfel riscati sa pierdeti calitatea tuicii. Alegerea tipului de foc este deobicei una ce tine de preferintele si experienta utilizatorului, asadar veti avea de ales intre cazanele cu focar pentru lemn si cele cu arzator pentru gaz.

Pentru orice nelamuriri, expertii nostrii va stau la dispozitie, totul pentru ca dvs sa fiti siguri ca ati facut cea mai buna alegere posibila pentru obtinerea celor mai bune licori.