Sisteme compacte presurizate

Sisteme compacte presurizate

 

Incetul cu incetul, vom observa din ce in ce mai multi oameni care instaleaza sisteme de panouri solare pe acoperisuri. Motivele sunt cat se poate de evidente: 

  • Soarele este o sursa gratuita de energie termica;
  • Mediul inconjurator nu are de suferit asa cum o are in cazul utilizarii altor sisteme de incalzire;
  • Costurile generale pe care orice casa le genereaza vor scadea considerabil.

 

Ce sunt sistemele de panouri solare? 

Panourile solare folosite pentru incalzirea apei functioneaza prin captarea radiatiilor solare si transformarea acestora in energie termica. Aceasta energie este ulterior folosita pentru incalzirea agentilor termici utilizati in sistem.

Sistemele de calitate au un randament extrem de ridicat. Energia solara este gratuita si inepuizabila, iar un sistem performant profita la maximum de acest lucru, in avantajul utilizatorilor. 

Panourile solare presurizate au in componenta tuburi vidate, realizate din sticla. Odata ce radiatia solara patrunde in interiorul tuburilor, proprietatile materialelor utilizate in sistem ajuta la captarea energiei in proportie foarte mare. Dupa captare, caldura este directionata catre agentii termici folositi in tuburile vidate.

 

Trend-ul actual in materie de surse de incalzire moderne este sustinut de sistemele presurizate 

Aceste panouri presurizate inmagazineaza energia termica intr-un boiler. Pentru obtinerea de apa calda proaspata in scop menajer, se mai poate adauga un boiler suplimentar. Indiferent de anotimp, sistemele compacte presurizate profita de energia solara si incalzesc apa folosita ca atare sau ca agent termic. 

Cum functioneaza de fapt sistemele compacte presurizate? Principiul este urmatorul:

 Sistemele presurizate functioneaza intr-o anumita masura la fel ca cele nepresurizate, insa diferenta este data de modul de utilizare a apei. 

In interiorul tuburilor, o apa aditivata este incalzita suficient de tare incat aceasta sa se evapore. Ulterior, vaporii rezultati migreaza in partea superioara, reusind transferarea de caldura. In schimb vaporii condensati ajung in partea de jos, iar procedeul se repeta. Datorita faptului ca apa ca atare nu mai este folosita in acelasi fel, aceste panouri pot fi folosite si in timpul iernii.

 

Avantajoase din motive variate si solide 

  • Eficienta lor este mult mai ridicata datorita posibilitatii de a fi utilizate in orice anotimp, chiar daca temperatura de afara este una negativa;
  • Apa simpla sau sub forma clasica nu este folosita in sistemele presurizate, deci sistemul nu va ingheta cand temperaturile scad sub zero grade;
  • Au o durabilitate excelenta datorita calitatii materialelor si accesoriilor din componenta acestora;
  • Se monteaza relativ usor, fara a fi nevoie de abilitati tehnice speciale sau supra-avizate;
  • Sunt destul de flexibile si usoare din punct de vedere al componentei si pot fi transportate dintr-un punct in altul fara nicio problema;
  • Durata lor de viata este foarte mare, de cateva zeci de ani, deci investitia este categoric una pe termen foarte lung.

 

Pentru functionarea lor, sistemele compacte presurizate necesita folosirea unor accesorii suplimentare, menite sa sprijine functiile panourilor. Astfel, elemente ca boilerul solar sau sistemele de automatizare (controlerele) sunt necesare, insa pe buna dreptate, acestea asigura functionarea in parametri optimi a acestui sistem de incalzire.

 

Produsele furnizate de noi ating cele mai inalte cote de performanta. Asadar, Agromoto.ro este locul potrivit din care sa cumperi astfel de sisteme presurizate. Oferim o gama variata de produse si o facem foarte bine. Pentru orice fel de intrebare, iti stam la dispozitie cu o echipa de profesionisti instruiti sa clarifice orice nelamurire si sa rezolve orice problema.

Citeste mai mult > Ascunde descriere

6 Articole

pe pagina
Setati ascendent

6 Articole

pe pagina
Setati ascendent
Ion danut
Consultant vanzari