Pompe de transvazare

Pompe de transvazare pentru industria viticola – Instrumente esentiale pentru fabricarea celor mai gustoase vinuri

Dupa finalizarea  procesului de fermentatie vinul trebuie sa mai treaca prin niste etape menite sa-i mentina si sa ii amplifice calitatea. Printre ingrijirile elementare se afla si pritocul vinului, operatiune ce consta in separarea lichidului de drojdia depusa la fundul vasului.

AgroPro.ro va pune la dispozitie pompe de transvazare moderne, cu ajutorul carora puteti transfera bautura dintr-un recipient in altul, in conditii optime.

Care este rolul acestor pompe de transvazare?

Magazinul AgroPro.ro va pune la dispozitie o gama variata de pompe pentru transvazarea vinului si altor lichide precum apa, uleiul, laptele sau chiar motorina.

Aceste pompe centrifugale au o capacitate deosebita de autoamorsare si sunt ideale pentru transportul sau transferul lichidelor ce nu depasesc o anumita vascozitate, in functie de specificatiile fiecarui model.

Pentru o functionare optima, lichidele nu trebuie sa contina particule solide si alte impuritati care pot modifica suprafetele interioare netede ale pompei. Optional, se pot instala filtre speciale pe conducta de aspiratie a lichidelor.

Rolul acestora este de a inlatura drojdia si sedimentele  ce pot influenta negativ calitatea vinului, dar si de a stopa sau favoriza anumite fenomene microbiologice, fizice si chimice de mare importanta pentru calitatea vinului.

In timpul functionarii pompelor, au loc mai multe procese fizice precum omogenizarea, aerisirea sau evaporarea, care contribuie semnificativ la imbunatatirea tuturor proprietatilor vinului.

Prima transvazare se efectueaza cand vinul trece in etapa de maturare, iar repetarea acesteia este necesara pana cand vinul devine limpede, iar prezenta sedimentelor este nesemnificativa.

Vase si echipamente necesare operatiunii de transvazare

Transvazarea are ca scop principal indepartarea surplusului de dioxid de sulf si a mirosurilor neplacute, precum si a drojdiei depuse pe fundul recipientului.

Drojdia reprezinta o acumulare de bacterii, celule de drojdii, saruri tartrice si alte particule solide ce pot fi gasite la fundul oricarui vas ce contine vin.

Pentru ca operatiunea de transvazare sa fie posibila, aveti nevoie de:

  • Vase pentru depozitarea vinului limpede;
  • Pompe de transvazare;
  • Recipiente speciale pentru efectuarea pritocului deschis;
  • Furtun pentru aspirarea si refularea lichidului;
  • Alte accesorii.

Dupa ce v-ati asigurat ca detineti toate instrumentele necesare procedurii de transvazare, trebuie sa parcurgeti cateva etape pregatitoare:

  • Controlul rezistentei vinului la aer ( se umple un pahar cu vin pe jumatate si se tine la aer timp de 24 de ore);
  • Pregatirea vasului in care ajunge lichidul transvazat (recipientul trebuie sa aiba un volum corespunzator, astfel incat dupa transvazare acesta sa nu ramana gol);
  • Pregatirea pompei si restului de ustensile necesare.

Toate ustensilele trebuie verificate, curatate si pregatite in mod adecvat pentru fiecare operatiune.

Pompe de transvazare de la AgroPro.ro pentru uz casnic si industrial

AgroPro.ro va intampina cu numeroase modele de pompe de transvazare, potrivite atat pentru micii producatori de vin, cat si pentru domeniul industrial al vinificatiei.

Produsele noastre sunt fabricate conform celor mai inalte standarde de calitate, functioneaza la capacitate maxima si ofera un randament sporit.

Asadar, pentru obtinerea unei productii de calitate, va asteptam cu cele mai noi si performante echipamente de transvazare a vinului.

X