Cazane tuica traditionale de la AgroPro.ro – Descopera secretul tariei pline de savoare !

Taranul roman este cunoscut pentru bautura traditionala pregatita in gospodarie, dar mai ales pentru maiestria cu care transforma roadele in licori aromate, numai bune pentru zile de sarbatoare.

AgroPro.ro tine la traditia romaneasca si va ofera cazane de tuica realizate din materiale calitative, ce respecta aceleasi principii de functionare precum vechile distilerii folosite de oamenii de la tara.

Cazane din cupru pentru obtinerea bauturilor de calitate

Magazinul nostru va intampina cu o gama variata de cazane tuica realizate din cupru, ideale pentru transformarea merelor, perelor, prunelor si altor fructe in bauturi calitative, pline de savoare si parfum.

Puteti opta pentru numeroase modele, de diferite capacitati, realizate astfel incat sa ofere randament maxim o lunga perioada de timp. Toate cazanele comercializate de AgroPro.ro sunt din cupru, dat fiind ca acesta este materialul folosit de sute de ani in distilarea alcoolului.

Cuprul are proprietati deosebite datorita carora bautura obtinuta pastreaza aroma si gustul fructelor.

Care este structura unui cazan de tuica?

In general, cazanele folosite pentru obtinerea bauturilor alcoolice traditionale sunt alcatuite din cateva componente principale: vasul propriu-zis in care se fierb fructele fermentate, capacul acestui vas care trebuie sa aiba o inchidere etansa si teava de transfer a aburilor de alcool.

Toate modelele pe care vi le oferim sunt prevazute cu manere pentru o manipulare facila a cazanului de tuica. De asemenea, teava de transfer este realizata din acelasi material ca si restul componentelor, mai ales ca ea ghideaza aburii de alcool si intra in contact direct cu ceea ce mai tarziu se transforma in licoarea mult dorita.

Mici secrete pentru obtinerea unei bauturi autentice

Indiferent ca o numim palinca, tuica, gin ars, horinca sau rachie, bautura obtinuta cu ajutorul cazanelor din cupru este o adevarata sursa de sanatate atunci cand este consumata responsabil.

Aceste bauturi alcoolice tari se obtin prin distilarea fructelor din livezi, in functie de zona geografica. In mod traditional, un cazan pentru tuica trebuie sa fie din cupru, deoarece acesta este rezistent la efectul acizilor organici, este un conductor de caldura deosebit si nu are efecte negative asupra bauturii.

De asemenea, pentru a obtine o palinca cu miros si gust curat, focul se face cu lemne bine uscate, astfel incat puterea generata de acestea sa fie una stabila si sa ajute la distilarea fructelor.

Nici fructele nu trebuie neglijate, intrucat acestea trebuie alese cu grija si recoltate numai atunci cand sunt bine coapte. Cu cat sunt mai coapte si mai dulci, cu atat este mai buna si tuica.

Fiecare categorie de fructe are nevoie de o anumita perioada pentru a fermenta, astfel ca borhotul trebuie verificat constant atunci cand este aproape gata.

Cazane de cupru la foc domol – Bauturi traditionale romanesti obtinute cu produse AgroPro.ro

Asadar, daca sunteti unul dintre gospodarii care apreciaza tot ceea ce este bun si sanatos, va invitam sa descoperiti toata gama de cazane pentru tuica, de diferite capacitati, rezistente si usor de folosit.

Acestea sunt fabricate din cupru pur, dupa metodele folosite de mestesugari, la cele mai inalte standarde de calitate.

X